Ο ΠΑΟΚ θέλει τον Κονοπλιάνκα! (vid)

Ο Γεβγέν Κονοπλιάνκα είναι ο παίκτης, σύμφωνα με το Metrosport, που απασχόλησε τους Ιβάν Σαββίδη, Λούμπος Μίχελ και Βλάνταν Ίβιτς στην τελευταία μεταγραφική σύσκεψη.

Η σκέψη, σε πρώτη φάση, αφορά στον δανεισμό του Ουκρανού επιθετικού από τη Σεβίλλη. Εφόσον ολοκληρωθεί το «μπαμ» θα πρόκειται για τις πιο δαπανηρές κινήσεις στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αφού ο παίκτης αμείβεται με 4.000.000 ευρώ ετησίως και o «δικέφαλος» θα κληθεί να πληρώσει τα περισσότερα από αυτά, ενώ η Σεβίλλη  δεν είναι διατεθειμένη να καλύπτει παραπάνω από το 40% του ετήσιου συμβολαίου του.

Ο Κονοπλιάνκα μεταγράφηκε στη Σεβίλλη το περασμένο καλοκαίρι. Την αγωνιστική περίοδο 2014-15 αγωνίστηκε σε 42 ματς της Ντνίπρο και σημείωσε 8 γκολ, ενώ έφτασε με την ομάδα του μέχρι τον τελικό του Europa League, όπου γνώρισε την ήττα με 3-2 από τη Σεβίλλη.  Είχε συμπαίκτες τον Μάτος και τον Σάκχοφ ενώ συνεργάστηκε και με τον Μίχελ, ο οποίος ήταν αθλητικός διευθυντής της ουκρανικής ομάδας.

Την περσινή σεζόν είχε 32 συμμετοχές με την ομάδα της Σεβίλλης και πέτυχε 4 γκολ. Ολα όμως άλλαξαν φέτος, αφού, από τη στιγμή που έφυγε ο Εμερι για την Παρί Σεν Ζερμέν, ο νέος προπονητής, Χορχέ Σαμπαόλι, δείχνει να μην τον έχει στα βασικά πλάνα του.  Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ έπαιξε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, στη συνέχεια αγωνίστηκε μόλις για 53 λεπτά στον διπλό τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ και καθόλου στο ματς της πρεμιέρας με την Εσπανιόλ.

Ο Κονοπλιάνκα, πριν πάρει μεταγραφή στη Σεβίλλη, δεν είχε βγει ξανά από τα σύνορα της Ουκρανίας. Γέννημα θρέμμα της Ντνίπρο, άρχισε από τις μικρές ομάδες, για να βρεθεί τον Σεπτέμβριο του 2008  στην πρώτη ομάδα όπου και έμεινε μέχρι τις 9 Ιουλίου 2015 όταν και μεταπήδησε  στην ομάδα της Ανδαλουσίας. Σ’ αυτό το διάστημα αγωνίστηκε σε 156 αγώνες και σκόραρε 35 γκολ παίζοντας πάντα ως ακραίος επιθετικός ή πίσω από τον φορ. Ο παίκτης έκανε ντεμπούτο τον Απρίλιο του 2010 στην Εθνική και έκτοτε μετρά 56 συμμετοχές και 13 γκολ.


Πηγή: www.imerisia.gr


Σχολίασε κι εσύ!