Η ευκαιρία της χρονιάς!

Όλοι λίγο-πολύ καταλαβαίνουν ότι ο ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο. Είναι τέτοια η κατάσταση που όλα (ή σχεδόν όλα) κρίνονται από το τι θα κάνει η ομάδα μέσα στο γήπεδο….
 
Καλώς ή κακώς, ευτυχώς ή δυστυχώς, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ενδεχόμενα για τον Δικέφαλο του Βορρά. Ή ο ΠΑΟΚ αρχίζει να κερδίζει βοηθούμενος και από το βατό του πρόγραμμα κυρίως στο πρωτάθλημα και με αυτό τον τρόπο βρίσκει η ομάδα την ηρεμία της, ή συνεχίζει τα άσχημα αποτελέσματα και η εσωστρέφεια κλιμακώνεται σε επικίνδυνο βαθμό.
 
Έτσι είναι για όποιον δεν το καταλαβαίνει. Άνθρωποι, καταστάσεις, φιλοσοφίες, ιδέες και συμπεριφορές κρίνονται σε τεράστιο ποσοστό από τα αποτελέσματα. Αυτό ισχύει (σχεδόν στο 100%) στις μεγάλες ομάδες.
 
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι πρέπει να τονίσουμε ότι ο ΠΑΟΚ με τον αυριανό αγώνα κόντρα στη Σλόβαν Λίμπερετς, έχει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να… ηρεμήσει. Αυτό το παιχνίδι και αυτή η συγκυρία-ευκαιρία πρόκρισης στους 32 του Europa League, έρχεται σε μία καθοριστική χρονική στιγμή. Για να μην τα πολυλογούμε, ο αγώνας αυτός με το ενδεχόμενο πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ, είναι ένα… Θείο δώρο! Το timing είναι ιδανικό.
 
Ο ΠΑΟΚ περνάει μία σημαντική κρίση, αφού αυτό το κακό της προπερασμένης Δευτέρας ήταν τρομακτικό. Όλα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ, φάνηκε πώς επηρέασαν τον κόσμο, την ομάδα, το κλίμα και φυσικά την απόδοση στα δύο ματς που ακολούθησαν. Δεν είναι τυχαίο το ότι ο ΠΑΟΚ έκανε τα χειρότερά του παιχνίδια αμέσως μετά από αυτό το σοκ στο ματς με τον Ατρόμητο…
 
Τώρα όμως είναι όλα διαφορετικά. Κόντρα στη Λίμπερετς ο ΠΑΟΚ παίζει έναν τελικό. Κερδίζει και κατά… 80% περνάει στους 32.
 
ΟΧΙ! Δεν θα είναι επίτευγμα η πρόκριση αυτή καθ’ αυτή, έστω και αν λείπει κάτι τέτοιο εδώ και τρία χρόνια.
 
Είναι η μεγάλη νίκη και η επίτευξη ενός στόχου που σε αυτή την περίοδο κρίσης μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο. Ο ΠΑΟΚ ψάχνει κάτι (ένα γεγονός) να ανακόψει την κατηφόρα που έχει πάρει και καλύτερη ευκαιρία από ένα ματς-πρόκρισης δεν θα μπορούσε να βρει…
 
Με νίκη και πρόκριση κερδίζει πολλά ο Δικέφαλος του Βορρά.
 
1) Η ομάδα ηρεμεί και κερδίζει λίγο χρόνο για να ξαναβρεί τον εαυτό της.
 
2) Τονώνεται ο κόσμος που τόσο έχει απογοητευτεί το τελευταίο διάστημα.
 
3) Ηρεμεί ο Σαββίδης που όσοι είναι δίπλα του θεωρούν ότι… ναι μεν δείχνει ήρεμος, αλλά εσωτερικά είναι έτοιμος να σκάσει.
 
4) Σταματούν όλα τα ανόητα σενάρια που μόνο αναστάτωση προκαλούν για το παρόν και το μέλλον του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.
 
Γράφω τόση ώρα για τα οφέλη της νίκης απέναντι στους Τσέχους και φυσικά θυμάμαι ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει 100% την τύχη στα χέρια του…  Η νίκη δεν αρκεί στον ΠΑΟΚ, αφού ταυτόχρονα πρέπει να μην χάσει η Φιορεντίνα στο Αζερμπαϊτζάν από τη δυνατή αλλά άπειρη Κάραμπαχ.
 
Μπάλα είναι, οι Αζέροι είναι καλοί, οι Ιταλοί δεν εμπνέουν και τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι άπειροι γηπεδούχοι που κάθε φορά όταν πιέστηκαν στον όμιλο… γονάτισαν, θα καταφέρουν να κερδίσουν ένα μεγάλο club που δεν μπορεί να εμφανιστεί αδιάφορο. Δεν θα είναι αδιάφορη η Φιορεντίνα γιατί και εκεί ασκείται πίεση για τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, δεν πιστεύω ότι θα χάσει η Φιορεντίνα του πολύ πιο ποιοτικού και έμπειρου ρόστερ που θέλει πάρα πολύ να τερματίσει πρώτο στον όμιλο.
 
Σε κάθε περίπτωση φοβίζει περισσότερο η αδυναμία του ΠΑΟΚ να εκμεταλλευτεί το γήπεδό του στην Ευρώπη, παρά το ματς του Μπακού…
 
Κλείνοντας…
 
Με όλα αυτά που ανέφερα, εκτιμώ ότι όπως για πολύ καιρό θα μνημονεύουμε τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ατρόμητος (για χρόνια ολόκληρα δηλαδή…) έτσι και ο αγώνας ΠΑΟΚ-Λίμπερετς είναι από αυτούς που όταν τελειώσει αυτή η σεζόν, μπορεί και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι από αυτή την ημέρα, μπορεί να ξεκινήσει μία νέα πορεία για τον ΠΑΟΚ του 2016-2017.         


Πηγή: www.gazzetta.gr


Σχολίασε κι εσύ!