Δεν καίγεται μόνο η Θέλτα, αλλά και ο Παναθηναϊκός!

Από τον Νοέμβριο του 2012 με προπονητή τον Ρότσα έχει να κερδίσει ο Παναθηναϊκός σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τότε είχε νικήσει την Μάριμπορ σαν γηπεδούχος στο ΟΑΚΑ και πέρασαν τέσσερα χρόνια και ακόμα η ομάδα νίκη δεν έχει κάνει σε όμιλο. Πολύ βαρύ για την κορυφαία ελληνική ομάδα σε διακρίσεις στην Ευρώπη(έναν τελικό, δύο ημιτελικούς, τρεις προημιτελικούς). Διακρίσεις που οι άλλοι όσα χρόνια και να περάσουν μόνο στα όνειρά τους μπορούν να τις ζήσουν. Ο Παναθηναϊκός , λοιπόν, έφθασε σε αυτό το σημείο. Να έχει να κερδίσει τόσα χρόνια σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Σήμερα αυτό θα προσπαθήσει να το σταματήσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης που κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Τελευταίος προπονητής που κέρδισε σε όμιλο με τον Παναθηναϊκό ήταν ο Χουάν Ρότσα, ο προπονητής του Ουζουνίδη στην μεγάλη πορεία της ομάδας στα ημιτελικά του τσάμπιονς λιγκ και το διπλό στο Αμστερνταμ με τον Αγιαξ. Σύμπτωση; Για να δούμε.

Το ματς απόψε θα είναι πολύ δύσκολο. Ο Παναθηναϊκός είναι σε κακή κατάσταση , από πλευράς δυνάμεων και βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, προσπαθώντας να γίνει ομάδα. Αρα για να μπορέσει να βελτιώσει την ψυχολογία του θα πρέπει να πάρει νίκες. Σήμερα , για να μπορέσει να κερδίσει ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει ένα τέλειο αμυντικά παιχνίδι, κόντρα σε μία ομάδα, που έχει επίθεση-φωτιά , αλλά και άμυνα προβληματική. Μία ματιά αν ρίξει κανείς στα γκολ που δέχεται σε Ισπανία και Ευρώπη θα καταλάβει το πρόβλημα, που έχει στην άμυνα η Θέλτα.

Ο Παναθηναϊκός σήμερα θα παίξει πολύ προσεχτικά. Οποιος περιμένει να βγει στο γήπεδο , να πρεσάρει ψηλά και να πιέσει από το πρώτο λεπτό να το ξεχάσει. Δεν μπορεί να το κάνει αυτό ο Παναθηναϊκός αυτή την εποχή και κυρίως κόντρα σε ομάδα με τέτοια ποιότητα όπως είναι η Θέλτα. Οι «πράσινοι» θα περιμένουν στο μισό δικό τους γήπεδο την Θέλτα με ντουμπλαρίσματα στα μαρκαρίσματα με τους παίκτες να είναι τακτικά πειθαρχημένοι στις θέσεις τους και στους ρόλους τους και θα προσπαθήσουν να «χτυπήσουν» στον χώρο που θα βρουν με τους μεσοεπιθετικούς.

Ο Μπέργκ δεν είναι στην αποστολή και καλά έκανε ο Ουζουνίδης και τον άφησε, διότι η συμμετοχή του στο Euro  το καλοκαίρι τον έχει επηρεάσει , του έχει βγει μία κούραση που είναι φανερή και έμεινε εκτός για να καθαρίσει το μυαλό του.

Το αν θα κερδίσει η ομάδα είναι δύσκολο να το προβλέψεις κόντρα και σε μία Θέλτα, που καίγεται για το αποτέλεσμα, για να πάρει την πρόκριση. Αυτό, που θα δούμε, όμως, είναι μία ομάδα να μάχεται 90 λεπτά, για την νίκη. Ο Ουζουνίδης έχει ζήσει τον Panathinaikos και πονάει όπως και οι οπαδοί του όταν ξέρει , ότι η ομάδα έχει να κάνει τέσσερα χρόνια σε όμιλο. Και επίσης ξέρει, ότι μία νίκη απόψε μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να είναι στους ισχυρούς του χρόνου στις πρώτες κληρώσεις στην Ευρώπη. Για αυτό και θα κάνει τα πάντα , για να παρουσιάσει μία ομάδα, που θα κάνει ότι μπορεί για να πάρει τη νίκη. Οπως και στο πρωτάθλημα(κόντρα στον ΠΑΟΚ) έτσι και στην Ευρώπη του τυχαίνει του Ουζιυνίδη μία πολύ δύσκολη αρχή(κόντρα στην Ισπανική Θέλτα). Μακάρι να τα καταφέρει το ίδιο καλά και να ζεστάνει κάπως τον παγωμένο κόσμο της ομάδας, που είχε συνηθίσει αλλιώς στην Ευρώπη.


Πηγή: www.gazzetta.gr


Σχολίασε κι εσύ!