Σημάδευαν τα δοκάρια στη Λάρισα, στο 0-0 ΑΕΛ και Πλατανιάς

Η ΑΕΛ υποδέχθηκε τον Πλατανιά, στη Λάρισα για τη 17η αγωνιστική της Super League, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χωρίς γκολ (0-0). Τόσο οι Θεσσαλοί όσο και οι Κρητικοί είχαν τις ευκαιρίες τους να σκοράρουν, αλλά δεν το κατάφεραν με τους Θεοδωρόπουλο και Κοκκαλά - αντίστοιχα - να αισθάνονται "υποχρεωμένοι" στο οριζόντιο δοκάρι των εστιών τους για το γεγονός ότι αυτές δεν παραβιάστηκαν.

Αρχικά, ο Ρέντζας και ο Πριντέτα στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ, ενώ ο Ουκρανός στο δεύτερο ημίχρονο είχε και δεύτερο δοκάρι.

Ρέντζας και Πριντέτας σημάδεψαν δοκάρι(α)

Μετά από τα πρώτα 25 λεπτά χωρίς ουσία και με πολλά λάθη κι από τις δύο πλευρές, τόσο οι παίκτες του Πλατανιά (που είχαν την πρωτοβουλία), όσο κι αυτοί της ΑΕΛ (που ως επί το πλείστον βρισκόταν σε θέση άμυνας) άρχισαν να γίνονται πιο απειλητικοί.

Στο 28ο λεπτό, ο Ντέλετιτς έπιασε ένα σκαστό σουτ, αλλά ο Κοκκαλάς εξαιρετικά απομάκρυνε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα (30'), οι γηπεδούχοι έφθασαν κοντά στο γκολ.

Ο Βασίλης Ρέντζας βγήκε από τα δεξιά μετά από κεφαλιά-πάσα του Ικάουνιεκς, αλλά η μπάλα σταμάτησε την πορεία της προς τα δίχτυα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοκκαλά.

Στο 38ο λεπτό, ο Πλατανιάς απάντησε στα δοκάρια με το αντίστοιχο του Πριντέτα. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Μπανανά από κοντά έπιασε την κεφαλιά, και ο Ουκρανός από κοντά είδε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Θεοδωρόπουλου να του στερεί την ευκαιρία να σκοράρει.

Γήπεδο: "AEL FC Arena"

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης

Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιοζόπουλος, Κωνσταντίνος Νικολαΐδης

 

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης):

Θεοδωρόπουλος, Μονιάκης, Γκόλιας (55' Γκαγιέγο), Φάρκας, Ρέντζας, Τικό, Φατιόν (46' Μασαλέσα), Ικάουνιεκς, Ναζλίδης, Βαρέλα (69' Τσάκο), Ντέλετιτς.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Κοκκαλάς, Σκαρντοβέλι, Καρυπίδης, Μπανανά, Πριντέτα, Στάθης, Μουνάφο, Ντεβέσα (46' Αποστολόπουλος), Γουνδουλάκης (82' Μενδρινός), Μανούσος, Γιακουμάκης (73' Σίγκνιεβιτς)

 

Γκολ: -

Κάρτες: 35' Ντέλετιτς, 62' Θεοδωρόπουλος, 68' Βαρέλα, 76' Γκαγιέγο / 15' Μουνάφο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πανομοιότυπα με το πρώτο. Με τις δύο ομάδες να ψάχνουν να βρουν λύσεις στον αγωνιστικό χώρο, αλλά να παραδίδονται στα λάθη τους. Στο 67ο λεπτό, ο Γιακουμάκης "έστρωσε" την μπάλα στον Αποστολόπουλο, αλλά ο Θεοδωρόπουλος ήταν εκεί που έπρεπε και εξουδετέρωσε τη φάση.

Στο 77ο λεπτό, η ΑΕΛ είχε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Τσάκο έκανε την προβολή, αλλά ο Κοκκαλάς ενστικτωδώς απέκρουσε την μπάλα για να απομακρύνουν οι αμυντικοί του στη συνέχεια.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (81'), ο Μουνάφο μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, γύρισε στον Μανούσο, ο οποίος έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Στο 86ο λεπτό, ο Πριντέτας είδε πάλι το δοκάρι να του στερεί την ευκαιρία να βρει δίχτυα. Κάπως έτσι, το 0-0 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτές των τριών δοκαριών. Ένα για την ΑΕΛ, δύο για τον Πλατανιά. Ας σταθούμε στο τελευταίο χρονικά, που ήταν και το δεύτερο του Ουκρανού αμυντικού του Πλατανιά. Η φάση παρατηρήθηκε στο 86ο λεπτό, σε ένα χρονικό σημείο, στο οποίο εάν η μπάλα έμπαινε στα δίχτυα θα ήταν πολύ δύσκολο να αλλάξει κάτι. Μάλλον, η ΑΕΛ θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή σε αυτή τη φάση.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Καλός και εξαιρετικά παρατηρητικός ο Ιωάννης Νεοφυτιάδης στα καθήκοντά του. Στη φάση που ο Ικάουνιεκς ζήτησε πέναλτι, δε φαίνεται να υπάρχει κάτι από το ριπλέι. Στη φάση που ζήτησε ο Ναζλίδης, ναι μεν παίρνει την μπάλα προ του Κοκκαλά, αλλά ξεκινά την πτώση αρκετά πιο πριν και προφανώς αυτό μέτρησε στην απόφαση του διαιτητή.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Βιτάλι Πριντέτα. Δεν είναι μόνο τα δύο δοκάρια που είχε στο ματς. Όπως είπε και ο τεχνικός του, Γιώργος Παράσχος, θαυμάζει την επιμονή και την υπομονή του Ουκρανού. Δεν υπολογιζόταν στην αρχή της σεζόν, ωστόσο κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του Πλατανιά και πλέον είναι βασικός κι αναντικατάστατος.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Γιάνις Ικάουνιεκς δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις στην ΑΕΛ. Σήμερα δεν είχε το γκολ, όπως στη Βέροια, αλλά ήταν κινητικός και δραστήριος. Από κεφαλιά του-πάσα, υποδέχθηκε την μπάλα ο Ρέντζας και είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της γηπεδούχου ομάδας. Τεχνίτης, "βλέπει" γήπεδο και ανοίγει χώρους για τους εξτρέμ. Όταν βρεθεί καλύτερα με τον Ναζλίδη, σίγουρα θα είναι σε θέση να γίνει πιο απειλητικός για τις αντίπαλες εστίες.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η ΑΕΛ έμοιαζε να ξεμένει από αγωνιστικά και ψυχολογικά αποθέματα προς το τέλος του ματς. Τέτοια ματς, οι Θεσσαλοί πρέπει να τα παίρνουν, ειδικά στη Λάρισα (εντός έδρας). Πίεσαν σε μεγάλο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά μάλλον κάπως ανορθόδοξα. Πολλά τα αποκτήματα της τρέχουσας (χειμερινής) μεταγραφικής περιόδου που αγωνίστηκαν (είτε ως βασικοί, είτε ως αλλαγή), θα χρειαστούν χρόνο για να αποκτήσουν "χημεία".


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!