ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0: Ουσιαστική, σοβαρή και αποτελεσματική!

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ – Θετικό το ντεμπούτο Χιμένεθ, καλή και σοβαρή εμφάνιση μετά από καιρό για τους «κιτρινόμαυρους»

Μια ουσιαστική ΑΕΚ παρουσιάστηκε απόψε στο ΟΑΚΑ και δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης τον οποίο νίκησε με 2-0 βάζοντας stop στο αρνητικό σερί έξι ματς δίχως τρίποντο που έτρεχε.

Οι «κιτρινόμαυροι» στο ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ είχαν σφυγμό, είχαν ένταση στο παιχνίδι τους και για πρώτη φορά εμφανίστηκαν σοβαροί και με διάθεση να παλέψουν κάθε διεκδικίσιμη μπάλα.

Λίγα 24ωρα μετά το «αίτημα» Μελισσανίδη περί απάτσι, οι παίκτες της Ένωσης έλαβαν το μήνυμα και τουλάχιστον έδειξαν στοιχεία που απουσίαζαν στα προηγούμενα παιχνίδια.

Για παράδειγμα με απόλυτα ορθολογικό σύστημα και επιλογές στην 11αδα ο Ισπανός τεχνικός κατάφερε να «κλειδώσει» την υπεροχή στο χώρο του κέντρου και μετά το γκολ του Πέκχαρτ στο 24' η ΑΕΚ απελευθερώθηκε.

Έκανε φάσεις, δημιούργησε και δεν απειλήθηκε από τους Αρκάδες που τελείωσαν το ημίχρονο, δίχως να πατήσουν καν την περιοχή του Μπάρκα.

Όπως τελείωσε το πρώτο 45λεπτο έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ αύξησε την πίεσή της και επιβεβαίωσε την κυριαρχία της φτάνοντας στο 2-0 με μακρινό σουτ του Μάνταλου στο 47'.

Για να ακουμπήσει την μπάλα ο Μπάρκας και να νιώσει πίεση έπρεπε να φτάσουμε στο 61' όταν και εξουδετέρωσε την οβίδα του Φαρίνια. Δείγμα της απόλυτης υπεροχής της Ένωσης στον αγώνα που επέστρεψε στα τρίποντα μετά την αλλαγή προπονητή στον πάγκο της.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (87' Βάργκας), Μάνταλος, Πατίτο (65' Αϊντάρεβιτς), Πέκχαρτ

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Χαμντανί (71' Κότσιρας), Γιαννούλης, Μπέρτος, Σελίν, Τσουκαλάς, Φαρίνια, Στανισάβλιεβιτς (46' Τσιλιανίδης), Δημούτσος, Καλτσάς, Μανιάς (59' Γκοντό) 


Πηγή: www.onsports.gr


Σχολίασε κι εσύ!