Ολυμπιακός σημαίνει νίκη - Πήρε... Σβάρνα και την Ξάνθη

Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Ολυμπιακός δεν «έλαμψε» με την απόδοσή, αλλά με σύμμαχο την τύχη κατάφερε να πάρει τη νίκη (2-0) στη μάχη κορυφής με την Ξάνθη, να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από δυο σερί ισοπαλίες και να αυξήσει τη διαφορά του από τους Ακρίτες στους 11 βαθμούς. Το πρώτο γκολ προήλθε από αυτογκόλ του Σβάρνα στο 48’, ενώ το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μανθάτης στις καθυστερήσεις με το παρθενικό του γκολ στη Super League. Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 42 βαθμούς, ενώ η Ξάνθη παρέμεινε 2η, αλλά πλέον έχει συγκάτοικο τον Πανιώνιο στους 31 πόντους, ενώ ο Παναθηναϊκός που έχει 29 θα την ξεπεράσει εάν νικήσει αύριο.

To ματς

Στατικός Ολυμπιακός, άμυνα για σεμινάριο από Ξάνθη

Οι Ερυθρόλευκοι λίγο έλειψε να πάρουν προβάδισμα από το 1ο λεπτό, αλλά το ωραίο σουτ του Σεμπά από μακρινή απόσταση πέρασε λίγο άουτ. Από τη στιγμή που δεν προηγήθηκαν, όμως, άρχισαν τα προβλήματα αφού η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Ολυμπιακός είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά το γεγονός ότι οι επιθέσεις του χαρακτηρίζονταν από στατικότητα σε συνδυασμό με την πολύ καλή αμυντική οργάνωση της Ξάνθης, δεν του επέτρεψαν να φανεί απειλητικός. Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν ένα από χειρότερα ημίχρονά τους την φετινή σεζόν και ουσιαστικά είχαν μόνο δυο ευκαιρίες, αλλά όχι κλασσικές. Πρωταγωνιστής σε αμφότερες ήταν ο Μάριν με δυο πολύ παρόμοιες ενέργειες. Ο Γερμανός συνέκλινε από τα αριστερά και προσπαθούσε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς με το καλό του πόδι, το δεξί. Στην πρώτη περίπτωση (13’) επιχείρησε φαλτασριστό πλασέ που έφυγε άουτ και στη δεύτερη (28’) σούταρε δυνατά, αλλά ο γκολκίπερ της Ξάνθης επενέβη.

Δυο ευκαιρίες… φωτιά!

Η Ξάνθη δεν είχε κάνει καθόλου αισθητή την παρουσία της στο επιθετικό κομμάτι στο πρώτο ημίωρο. Εν συνεχεία, όμως, τα κατάφερε έχοντας δυο φάσεις που καρδιοχτύπησαν το «Καραϊσκάκης». Στο 32’ ο Λάζιτς έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και έβγαλε μόνο του τον Βασιλακάκη, ο οποίος πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ με τον Καπίνο. Επίσης, στο 41’ ο Τριάδης γύρισε χαμηλά από τα αριστερά προς τη μικρή περιοχή του Ολυμπιακού. Αρχικά, ο Καπίνο έδιωξε καθοριστικά προτού η μπάλα φτάσει στον Ράνο που θα είχε εύκολο έργο για να σκοράρει και στη συνέχεια της φάσης ο Λουσέρο έπιασε εναέριο μονοκόμματος σουτ από τα όρια της περιοχής που πέρασε λίγο άουτ!

Γρήγορο (αυτό)γκολ με τη βοήθεια της τύχης

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος με πολύ τυχερό τρόπο. Στο 48’ ο Σεμπά έκανε αυπέροχη ντρίμπλα ανάμεσα σε δυο αμυντικού και μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά. Το πλασέ του απέκρουσε με το πόδι ο Ζϊβκοβιτς, αλλά η μπάλα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην Ξάνθη αφού κόντραρε στον Σβάρνα και κατέληξε στα δίχτυα.

Το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των Ερυθρολεύκων, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοσή τους, έβαλαν περισσότερη ταχύτητα στο παιχνίδι τους με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Πάντως, με εξαίρεση ένα δυνατό σουτ του Μάριν που μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς (51’) και έναν ωραίο συνδυασμό που κατέληξε με σουτ του Ανδρούτσου (62’) που έβγαλε με το πόδι ο τερματοφύλακας, δεν δημιούργησαν κάποια άλλη ευκαιρία.

Παρ’ όλα αυτά, δεν χρειάστηκε να ανησυχήσουν σχεδόν καθόλου αφού η Ξάνθη έδειχνε παντελώς ανίκανη να πλησιάσει με προϋποθέσεις απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού, Χαρακτηριστικά, η μοναδική προσπάθεια των Ακριτών μέχρι το τέλος ήταν ένα σουτ του Μπαξεβανίδη που προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Καπίνο από πολύ πλάγια θέση στο 65’, αλλά ο διεθνής γκολκίπερ απομάκρυνε σε κόρνερ.

Άνοιξε λογαριασμό ο Μανθάτης

Το παιχνίδι «κλείδωσε» ο Γιώργος Μανθάτης σκοράροντας στις καθυστερήσεις το παρθενικό του γκολ στη SuperLeague. Μετά από σέντρα του Καμπιάσο και απόκρουση του Ζίβκοβιτς στην κεφαλιά του Καρντόσο, η μπάλα έφτασε στο νεαρό εξτρέμ, ο οποίος την έστειλε σα δίχτυα με δεξί σουτ!

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ρέτσος, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος (85’ Καμπιάσο), Σεμπά, Φορτούνης, Μάριν (67’ Μανθάτης), Ιντέγε (81’ Καρντόσο)

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Ράνος (85’ Κώστας), Λάζιτς, Σβάρνας (73’ Παπαγεωργίου), Καμαρά (67’ Σολτάνι)


Πηγή: www.sportdog.gr


Σχολίασε κι εσύ!