O Ανσαριφάρντ ταιριάζει περισσότερο για διάδοχος του Ιντέγε

Η διαφαινόμενη πώληση του Μπράουν Ιντέγε στην κινέζικη Τιανγίν Τέντα αφήνει τον Ολυμπιακό με δύο επιθετικούς. Τον Όσκαρ Καρντόσο και τον Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Μπορεί όμως κάποιος από τους δύο να καλύψει το κενό του πρώτου σκόρερ, όχι μόνο των πρωταθλητών αλλά και του πρωταθλήματος (13 γκολ μαζί με Μπεργκ και Γιουνιές); Η απάντηση φαντάζει εύκολη τη δεδομένη στιγμή, μιας κι ο Παραγουανός βρίσκεται σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. 

Από μόνο του αυτό δεν αρκεί, καθότι ο Πάουλο Μπέντο είναι αυτός που καλείται να δει ότι ο άλλοτε σπουδαίος φορ της Μπενφίκα δεν είναι ο παίκτης που θα του δώσει ό,τι ο Ιντέγε: Δηλαδή τα τρεξίματα και το πρεσάρισμα στο πλάτος του γηπέδου. Αν και έχει το κορμί του... φέρνει περισσότερο στον Ιντέγε δεν είναι αυτός που σε κάθε φάση θα παλέψει με τη δύναμή του για να κερδίσει μπάλες, δίνοντας επιπλέον κατοχές στην ομάδα του.

Εννοείται, όμως, ότι ο καλός Καρντόσο είναι κλάσεις ανώτερος, όχι μόνο από το Νιγηριανό αλλά απ΄ όλους τους επιθετικούς της Super League. Μπορεί όμως να... θυμηθεί τον καλό του εαυτό; Μόνο ο ίδιος μπορεί να απαντήσει σ' αυτό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη γι αυτό.

Τα δύο γκολ με ΠΑΣ και Παναιτωλικό δεν βοήθησαν στο να... ξεμπουκώσει, όπως πίστευαν οι περισσότεροι και σε καμία περίπτωση δεν εξαργυρώνει τα 2.000.000 ευρώ του συμβολαίου του, έχοντας κάποιες στιγμές που όντως προσπαθεί και βοηθάει είτε «σπάζοντας» την μπάλα, είτε με το εκτόπισμά του. Τα γκολ όμως που είναι; Φαίνεται ότι δεν του έρχονται και λόγω ψυχολογίας. Ξεκάθαρο παράδειγμα το τελείωμα που κάνει στο ματς με τον Ατρόμητο. Παίκτης σαν αυτόν πανηγυρίζει την ώρα που του στρώνεται η μπάλα. Αν, λοιπόν, δεν πάρει τα πάνω του, δεν μπορεί να βασιστούν πάνω του στο Λιμάνι. Ούτε στο ματς της Άγκυρας, ούτε στην Τούμπα, ούτε στη Λεωφόρο. Έδρες που θα χρειαστεί το νεύρο κι ο τσαμπουκάς αλλά κι η ψυχολογία, μιας και θα πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν.

Και φτάνουμε στον άλλο επιθετικό της ομάδας, τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός, λοιπόν, είναι ο παίκτης που θα παίξει με την πλάτη στο τέρμα, θα δημιουργήσει ευκαιρίες (είναι καλύτερος από τον Ιντέγε σ' αυτό το κομμάτι), ενώ δεν θα χάσει ο Ολυμπιακός το πρέσινγκ στην αντίπαλη άμυνα. Αυτό προσπάθησε να το δείξει στο λιγοστό χρόνο συμμετοχής που πήρε με την Οσμανλισπόρ.

Βέβαια, αυτό καλείται ο Μπέντο να το διαχειριστεί και να του δώσει τις ευκαιρίες που πρέπει. Στον Πανιώνιο (μέτρησε 5 γκολ και 3 ασίστ), ο Καρίμ είχε από πίσω του τους Μασούντ, Φούντα και Μπεν. Στο 4-2-3-1 του Μιλόγεβιτς οι δύο ακραίοι πρέσαραν αρκετά,  με τον Μπεν να γίνεται πολλές φορές δεύτερος επιθετικός, ενώ η συνεργασία του με τον συμπατριώτη του ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Στον Ολυμπιακό θα έχει στα άκρα τους Σεμπά-Ελιουνούσι, Μανθάτη ή Ανδρούτσο.

Δεν γίνεται καν λόγος για τα τρεξίματα και των τριών. Εδώ προκύπτει ένα ζήτημα: Μόνο ο Μανθάτης το «έχει» στο ένας εναντίον ενός Ο Φορτούνης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, που είχε την «φλόγα» και τον τσαμπουκά μπορεί να τον βοηθήσει αρκετά και να γίνει ξανά καθοριστικός για την ομάδα του. Οι συνεργασίες του με έναν παίκτη που θα παίζει με πλάτη θα τον κάνουν και πάλι πιο παραγωγικό, με τον ίδιο να δέχεται την μπάλα είτε κοντά στην περιοχή είτε έξω απ' αυτήν. 

Αυτό το χαρακτηριστικό του Ανσαριφάρντ βοηθάει επίσης και τον Σεμπά, ο οποίος δεν είναι ο παίκτης που θα σου αλλάξει τις ισορροπίες σε ένα ματς, είναι όμως αυτός που θα φροντίσει να μη γείρει εις βάρος της ομάδας του η πλάστιγγα. Θα είναι αυτός που και θα μαρκάρει, θα πρεσάρει, θα πατήσει περιοχή και θα είναι εκεί να σε ξελασπώσει αν και εφόσον χρειαστεί. Ποτέ δεν θα τα παρατήσει και ξέρεις πολύ καλά ότι αυτός θα δώσει αυτό που μπορεί.

Τα κουκιά, πλέον, θα είναι πιο μετρημένα και μένει να δούμε ποιος από τους δύο θα τραβήξει το μεγαλύτερο κουπί. Πάντως, για να πετύχει η συνταγή θα πρέπει κι οι... 7 (Καρντόσο, Ανσαριφάρντ, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι, Μανθάτης, Ανδρούτσος) να δώσουν το κάτι παραπάνω κι ο Μπέντο θα πρέπει να τους... ξεκλειδώσει συστήματα μέσα στο παιχνίδι, για να γίνουν πιο παραγωγικοί. 


Πηγή: www.gazzetta.gr


Σχολίασε κι εσύ!