Παναθηναϊκός: Ο δρόμος για το πλεονέκτημα έδρας περνάει από τη Βιτόρια

Παναθηναϊκός και Μπασκόνια έκαναν το καθήκον τους απέναντι στις ουσιαστικά αδιάφορες Μιλάνο και Μπάμπεργκ αντίστοιχα, όχι όμως και η Φενέρμπαχτσε που υπέστη κάζο... ολκής. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς γνώρισε ήττα-μαχαιριά μέσα στο σπίτι της από την αποκλεισμένη και αποδεκατισμένη Μακάμπι, με τη μάχη για την πρώτη 4άδα που χαρίζει πλεονέκτημα έδρας να φουντώνει και πάλι.

Οι Τούρκοι κατρακύλησαν στο 17-10 με τους Ελληνες και τους Βάσκους να ανεβαίνουν πλέον στο 16-11! Μάλιστα σε 48 ώρες έχουμε την ισπανοελληνική μάχη καθώς την Πέμπτη (23/3, 22:00) η Μπασκόνια υποδέχεται την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ σε ένα ματς... αίμα και άμμο. 

Σημειώνουμε οτι στο ματς του πρώτου γύρου, οι πράσινοι είχαν επικρατήσει της πρώην ομάδας με το ισχνό 69-68.

Η κατάταξη στις θέσεις 4-7 έχει ως εξής (σε 27 αγωνιστικές):

4. Φενέρμπαχτσε 17-10
5. Παναθηναϊκός 16-11
6. Μπασκόνια 16-11
7. Ερυθρός Αστέρας 15-11*

* με παιχνίδι λιγότερο.

Στο «κόλπο» για την 4άδα βεβαίως βρίσκεται και η ομάδα-έκπληξη της φετινής σεζόν, ο Ερυθρός Αστέρας. Για τους Σέρβους απομένουν βεβαίως 4 ματς ως τη λήξη καθώς την Τετάρτη (22/3) υποδέχονται τον Ολυμπιακό. Ενα ακόμη ματς που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς από το αποτέλεσμα του να ξέρουμε αν θα έχουμε και πάλι τριπλή ισοβαθμία με τον ίδιο και τους Παναθηναϊκό, Μπασκόνια έστω και ως το μεταξύ τους παιχνίδι.

Θυμίζουμε πως ο Παναθηναϊκός υστερεί στην ισοβαθμία με τη Φενέρμοπαχτσε, άρα το συγκρότημα του Πασκουάλ θέλει δύο νίκες περισσότερες από τους Τούρκους στα τρία ματς που της απομένουν. 

Αντιθέτως η Μπασκόνια έχει  νικήσει μέσα-έξω τη Φενέρ και έτσι υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία. 

Οσο αφορά το σύνολο του Ζοτς, όχι μονο δεν έχει καταφέρει να πείσει ολόκληρη τη σεζόν, όχι μόνο βρίσκεται σε κακό «φεγγάρι», όχι μόνο έχει χτυπηθεί από απουσίες, αλλά επιπλέον έχει και δύσκολο πρόγραμμα.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Τούρκοι παίζουν με τη συμπατριώτισσα Eφές (εκτός), Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός), αλλά και την απογοητευμένη Μπαρτσελόνα (εντός). Την ίδια στιγμή, η Μπασκόνια φαίνεται να έχει το πιο βατό πρόγραμμα 

Πιο συγκεκριμένα μετά τον «τελικό» με τον Παναθηναϊκό αντιμετωπίζει παίζει εκτός έδρας την υπολογίσιμη στην έδρα της, αλλά αδιάφορη Γαλατάσαραϊ, ενώ τελειώνει την κανονική περίοδο υποδεχόμενη την επίσης αδιάφορη Ζαλγκίρις. 

Οσον αφορά τον Παναθηναϊκό αφού δώσει το ματς της...σεζόν (μέχρι το επόμενο ευελπιστούμε) μετά το ταξίδι στη Βιτόρια φιλοξενεί στο «Νίκος Γκάλης» την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ ενώ ολοκληρώνει την πρώτη φάση της Ευρωλίγκα, στο Τελ Αβίβ κόντρα στην αδιάφορη αλλά δυσκολοκατάβλητη στην έδρα της Μακάμπι. 

Τέλος να πούμε πως ο Παναθηναϊκός «έχει» και τον Ερυθρό Αστέρα στην ισοβαθμία, ενώ γίνεται αντιληπτό από τα όσα αναφέραμε πως... όλα τα λεφτά είναι το ματς στη Βιτορία. Εκεί που το τριφύλλι πρέπει να πάρει την πρώτη πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη της σεζόν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομάδων που μάχονται για το πλεονέκτημα:

Φενέρμπαχτσε:

Εφές (εκτός)

Ρεάλ (εκτός)

Μπαρτσελόνα (εντός)

Παναθηναϊκός:

Μπασκόνια (εκτός)

ΤΣΣΚΑ (εντός)

Μακάμπι (εκτός)

Μπασκόνια:

Παναθηναϊκός (εντός)

Γαλατάσαραϊ (εκτός)

Ζαλγκίρις (εντός)

Ερυθρός Αστέρας:

Oλυμπιακός (εντός)

Μπαρτσελόνα (εκτός)

Ούνικς Καζάν (εντός)

Νταρουσάφακα (εκτός)

Επιμέλεια: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΤΑΚΗΣ


Πηγή: www.imerisia.gr


Σχολίασε κι εσύ!