Δύσκολη αποστολή αλλά όταν «κάνεις» δύο φορές, γιατί να μην «κάνεις» και τρίτη…

Μου είχε στείλει ένα μήνυμα ένας φίλος του Ολυμπιακού τις προάλλες. Πριν καν βγει θέμα Λεμονή.

Με ρωτούσε αν κατά την γνώμη μου «κάνει» για τον Ολυμπιακό ο Λεμονής. Εννοούσε, φαντάζομαι, αν «έκανε» για να έρχονταν τώρα, από την στιγμή που ήταν φανερό πώς είχε προκύψει ζήτημα νέας αλλαγής προπονητή. Η απάντηση μου ήταν απλή: «Όταν κάνει κάποιος δύο φορές, γιατί να μην κάνει και τρίτη φορά»...

Έτσι δεν είναι; Ο Τάκης την έκανε τη δουλειά στον Ολυμπιακό και την πρώτη φορά, όταν δούλεψε δύο χρόνια (παρά δύο μήνες), αλλά και τη δεύτερη φορά, όταν δούλεψε 15 μήνες. Ήταν επιτυχημένος στον πάγκο του Ολυμπιακού. Όταν λοιπόν κάποιος προπονητής κάνει τη δουλειά σε μία ομάδα δύο φορές, και δη σε απόσταση έξι ετών η μία από την άλλη, γιατί να μην κάνει τη δουλειά και τρίτη φορά, έστω κι εννιά σεζόν μετά. Τα χρόνια δεν τον πήραν τον Τάκη.

Τώρα, τι θα καταφέρει, θα το δούμε μόνο μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα, άλλα χρόνια εκείνα, άλλα αυτά. Όμως, το ότι ο Τάκης είναι ένας ξύπνιος προπονητής δεν αλλάζει. Ξύπνιος ήταν, ξύπνιος είναι.

Θεωρητικά θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το έργο του δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, τουλάχιστον αναφορικά με την υπόθεση πρωτάθλημα-κι ότι έρχεται κύρια για τα ντέρμπι του Κυπέλλου.

Η γνώμη μου είναι  διαφορετική. Και μακάρι να μην βγω αληθινός. Εγώ όμως θεωρώ ότι η αποστολή του Τάκη είναι δύσκολη. Κι ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και συγκέντρωση στους στόχους και στήριξη απ΄ όλους για να τα καταφέρει η ομάδα.

Για όποιον δεν το έχει…παρατηρήσει, ο Ολυμπιακός εδώ κι ένα μήνα, από τις 26 Φεβρουαρίου, έχει κερδίσει μόνο μία ομάδα σε εφτά παιχνίδια του σε πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη, τον Ατρόμητο (2-1 στο Περιστέρι για το Κύπελλο και 2-0 στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα). Στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια του έχει μια ισοπαλία (1-1 με Μπεσίκτας εδώ) και τέσσερις ήττες (εντός έδρας το 0-1 από Πανιώνιο κι εκτός έδρας το 2-0 από ΠΑΟΚ, το 4-1 από Μπεσίκτας και το 1-0 από Παναθηναϊκό).

Υπό αυτές τις συνθήκες αναλαμβάνει ο Τάκης: μία νίκη στα εφτά παιχνίδια…Βεβαίως, ήταν σχεδόν όλα πολύ δύσκολα παιχνίδια και τώρα ακολουθούν αγώνες με λιγότερο δυνατούς αντιπάλους, εννοώ στο πρωτάθλημα, αφού στο Κύπελλο υπάρχουν τα ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ωστόσο, το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα βρεθεί ο Ολυμπιακός όταν έρθουν αυτά τα ματς, που πάλι «μαζεμένα» θα είναι: Τέσσερα μέσα σε 13 ημέρες κι άλλα τρία μέσα σε μία εβδομάδα.

Διότι ο φετινός Ολυμπιακός π.χ. έφερε 0-0 με την Κέρκυρα στο Καραϊσκάκη, έφερε 2-2 με τον Πλατανιά, τον οποίο κέρδιζε με 2-0 στα Χανιά και έχασε 0-1 στη Λάρισα. Άρα, δεν έχει την σταθερότητα ότι θα κερδίσει στα σίγουρα ένα ματς. Δυνατότητα έχει να τα κερδίσει όλα (και ντέρμπι και τα πάντα), όταν είναι υπό νορμάλ συνθήκες (κι όχι π.χ. να παίζει συνεχώς εκτός έδρας και Ευρώπη και ντέρμπι…), αλλά σταθερότητα δεν έχει.

Γι΄ αυτό εκτιμάω ότι ο Τάκης έχει δύσκολη αποστολή. Αλλά…«όταν κάνει κάποιος δύο φορές, γιατί να μην κάνει και τρίτη φορά».


Πηγή: www.gazzetta.gr


Σχολίασε κι εσύ!