Τι θα γίνει με την ΑΕΚ όταν φύγει ο παικταράς Αραούχο;

Αν μια ομάδα είχαν μεγαλύτερο άχτι (από το 2013) και μετά οι οπαδοί της ΑΕΚ -εκτός του Ολυμπιακού, βεβαίως βεβαίως-, αυτός ήταν ασφαλώς ο Λεβαδειακός. Λόγω Κομπότη αφού, εκτός των... σχέσεων που του καταλόγιζαν με τους «ερυθρόλευκους», η προκλητική δήλωσή του στις 12 Μαρτίου του 2013 («θα σας ρίξω στη Β΄ Εθνική, θα σας γαμ..., είστε ανύπαρκτοι») δεν θα μπορούσε να ξεχαστεί ακόμη κι αν περνούσαν... 50 χρόνια.

Οι παίκτες, λοιπόν, ικανοποίησαν και το... «κιτρινόμαυρο» λαϊκό αίσθημα και τον Χιμένεθ που ήθελε μόνο νίκη λόγω πλέι οφ. Στη Λιβαδειά είχαν κερδίσει τη φετινή σεζόν και στο Κύπελλο, το έκαναν και στο πρωτάθλημα, εξίσου όμως δύσκολα. Το καλό για την ΑΕΚ του Ισπανού κόουτς είναι πως, παρότι έκανε 8 αλλαγές συγκριτικά με την ενδεκάδα του Καραϊσκάκη, δεν έχασε την αξιοπιστία και τη δυναμική της, κερδίζοντας με το ίδιο τρόπο και σκορ όπως και στον Πλατανιά.

Το... κακό για την ΑΕΚ είναι πως εξαρτάται σε υπερβολικό βαθμό από τον Σέρχιο Αραούχο, ακόμη και σε ματς όπως το χθεσινό με τον Λεβαδειακό. Ο Χιμένεθ ξανάκανε ομάδα την ΑΕΚ, μεταμόρφωσε τους παίκτες της από loosers σε winners, αλλά ο Αργεντινός σταρ είναι που κάνει τη διαφορά, ανεβάζοντάς την επίπεδο. Η είσοδός του έδωσε λύση στη δυστοκία των συμπαικτών του να βρουν... δίχτυα κι έφερε ταραχή στην αντίπαλη άμυνα. Πέτυχε ένα γκολ?στεγνό καθάρισμα (από φοβερή έμπνευση?ασίστ του Λάζαρου, που επίσης πέρασε ως αλλαγή) και από δική του προσπάθεια προήλθε το αυτογκόλ του Μουλόπουλου.

Οσον αφορά τον Λεβαδειακό του Κομπότη, ποιος θα περίμενε πως θα έπεφτε (βαθμολογικά) την... Κυριακή του Θωμά. Αλλάζουν όμως οι εποχές και στο ποδόσφαιρο όπως και στην κανονική ζωή. Για παράδειγμα, ποιος θα περίμενε ο Θωμάς του... Κόκκαλη και του Ολυμπιακού να είναι τώρα με την ΑΕΚ του Μελισσανίδη ή ότι ο ΠΑΟΚ είναι αυτός πλέον που ελπίζει μέσω δικαστικών αποφάσεων να κερδίσει το πρωτάθλημα...


Πηγή: www.imerisia.gr


Σχολίασε κι εσύ!