«Αυτός ο αγώνας είναι τελικός»

Τελικό χαρακτήρισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, τον αυριανό τρίτο προημιτελικό με την Φενερμπαχτσέ στην Πόλη και με τη σειρά των πλέι οφ της Euroleague στο 2-0 υπέρ της τουρκικής ομάδας.

Παράλληλα, ο Καταλανός τεχνικός, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, επισήμανε λίγο πριν την αναχώρηση της «πράσινης» αποστολής για την Κωνσταντινούπολη ότι το «τριφύλλι» είναι προετοιμασμένο για τον αγώνα με την «Φενέρ», καθώς σε περίπτωση νέας ήττας «σβήνει» το όνειρο της πρόκρισης για το φάιναλ φορ.

«Με αυτό τον συνδυασμό είναι μερικές φορές δύσκολο να νικήσεις. Ο επόμενος αγώνας θα είναι στην Πόλη, πιστεύω ότι κάναμε καλή προετοιμασία αυτές τις ημέρες κι είμαι σίγουρος ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα καλό ματς», είπε αρχικά ο Πασκουάλ και πρόσθεσε:

«Όταν χάνεις με 0-2, σίγουρα τα πρώτα λεπτά είναι πολύ σημαντικά, γιατί, αν δώσουμε την αυτοπεποίθηση στη Φενέρ, θα είναι πιο δύσκολο. Αν ξεκινήσουμε όμως καλά το ματς, τότε έχουμε σίγουρα ευκαιρίες για να πάρουμε τη νίκη στο ματς».

Σχολιάζοντας το τι έφταιξε στο δεύτερο ματς και αναφερόμενος στον Μπογκντάνοβιτς, είπε: «Έγιναν αρκετά λάθη και δουλέψαμε γι' αυτά, έπρεπε να διορθώσουμε ορισμένα λάθη τακτικής. Σε κάθε περίπτωση είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Σίγουρα σε ορισμένες περιπτώσεις θα έχει το πλεονέκτημα, από τη δική μας πλευρά θα πρέπει να βελτιωθούμε σε όλες τις καταστάσεις που δεν τα πήγαμε καλά.

Είπα στους παίκτες μου την επόμενη ημέρα του αγώνα ότι έχουμε αυτή την ευκαιρία. Θα πρέπει πρώτα να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο ματς και μετά θα μιλήσουμε για το δεύτερο. Αυτός ο αγώνας είναι τελικός, η τελευταία μας ευκαιρία να παραμείνουμε ζωντανοί. Όπως είπα και πριν, είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουρούσης τόνισε: «Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι με τον τρόπο που χάσαμε τα δύο παιχνίδια στην έδρα μας και ειδικά το δεύτερο. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Έπρεπε να ήμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να έχουμε σωστές επιλογές στην επίθεση. Δεν το κάναμε και γι' αυτό χάσαμε. Αμυντικά παίξαμε καλύτερα, ήμασταν βελτιωμένοι, αλλά πρέπει να γίνουμε πιο δημιουργικοί».

Όσο για την τελευταία φάση του δεύτερου αγώνα, όταν στην επαναφορά τού έφυγε η μπάλα από τα χέρια, είπε: «Ήταν μια φάση που δεν ήθελα να γίνει. Θα είχαμε την ευκαιρία για ένα σουτ ή να παίρναμε το φάουλ. Από τη στιγμή που δεν έγινε, δεν μπορούμε να σχολιάζουμε υποθετικά. Τώρα πάμε στην Τουρκία για να παίξουμε δυνατά και να κερδίσουμε. Όπως έκαναν οι αντίπαλοί μας, που, κακά τα ψέματα, ήταν και πολύ εύστοχοι. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και να μειώσουμε τη σειρά».

Πηγή: www.zougla.gr


Σχολίασε κι εσύ!