ΠΑΟΚ και Καφού: Ας ρωτήσουν τον Σέρτζιο

Το όνομα του Κάρλος Μιγκέλ Ριμπέριο Ντίας ή απλά Καφού βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας, που έχει εδώ και καιρό ο Λούμπος Μίχελ στα χέρια του. Δεν είναι άγνωστος παίκτης, ο ΠΑΟΚ τον έχει τσεκάρει από την περσινή σεζόν και παρακολούθησε την πορεία του, ωστόσο υπάρχει το «εμπόδιο» της Λοριάν μέχρι να φτάσει στην απόκτησή του.

Η γαλλική ομάδα, που φέτος θα αγωνίζεται στη Ligue 2, βλέπει τον 24χρονο Πορτογάλο μέσο μαζί με τον Γουακάσο, τους δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα δώσουν λύση στο οικονομικό πρόβλημα, μετά τον υποβιβασμό από τη μεγάλη κατηγορία.

Η διοίκηση της Λοριάν, έχοντας δαπανήσει κοντά στα 2 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, δε συζητάει την περίπτωση παραχώρησης του Καφού με τη μορφή δανεισμού, τουλάχιστον αυτή την στιγμή, γι’ αυτό και απάντησαν αρνητικά στην πρόταση, που έκανε πριν από λίγες μέρες η πρώην ομάδα του, η Γκιμαράες, επιζητώντας την επιστροφή του στη Βιτόρια.   

Η πρόταση, σύμφωνα με ανθρώπους κοντά στην ομάδα, ήταν «αρκετά καλή», ωστόσο οι άνθρωποι της Λοριάν θέλουν να πετύχουν το μεγαλύτερο τίμημα. «Το ποσό που ζητήθηκε από τη Λοριάν ήταν το μεγάλο εμπόδιο», δήλωναν πρόσφατα οι διοικούντες της Βιτόρια Γκιμαράες, που είχαν «ζεστό» τον Καφού το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται το 2020.

Ανάλογες αρνητικές απαντήσεις έλαβαν Μπορντό και Ρεν στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Είναι ξεκάθαρο και στις πρώτες επαφές του Λούμπος Μίχελ πως η Λοριάν συζητάει μόνο για πώληση του Πορτογάλου μέσου, με μοναδικό «όπλο» την αρνητική διάθεση του ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.

ΚΑΦΟΥ ΚΑΙ ΚΟΝΣΕΪΣΑΟ

Ο 24χρονος μέσος μπορεί να είναι παιδί των ακαδημιών της Μπενφίκα, ωστόσο αποθεώνει έναν πρώην ποδοσφαιριστή της Πόρτο και γνώριμο στους φίλους του ΠΑΟΚ, τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο!

Ο Καφού, υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού των «δράκων», έκανε μια γεμάτη σεζόν (2015-16) με τη φανέλα της Γκιμαράες (30 αγώνες, 3 γκολ, 2 ασίστ), στα περισσότερα ήταν ο αρχηγός της, ενώ οι εμφανίσεις εκείνης της χρονιάς, ουσιαστικά, έφεραν τη μεταγραφή στη Λοριάν, όπου πέρσι μέτρησε 23 συμμετοχές με 2 γκολ και 3 ασίστ.    

«Ο Κονσεϊσάο είναι ένας προπονητής που σέβομαι, ένας προπονητής που μισεί να χάνει. Ηταν ότι καλύτερο για μια ομάδα σαν τη Πόρτο. Είναι παθιασμένος με αυτή την ομάδα», δήλωνε πριν λίγους μήνες όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψη του πρώην ποδοσφαιριστή και τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ στον πάγκο της Πόρτο. 


Πηγή: www.gazzetta.gr


Σχολίασε κι εσύ!