Δήλωση-ανατροπή για Ρέτσο: "Δεν αποκλείω να..." - "Έδωσε ένα σκασμό χρήματα για να παίζει βασικός"

Ο Ολυμπιακός τού Χάσι έχει τις δυνατότητες να παρουσιαστεί καλύτερος από τον περσινό Ολυμπιακό, ειδικά του δεύτερου μισού της σεζόν, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε συνέντευξή του στo sportdog.gr ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος.

Ο γνωστός ρεπόρτερ των "ερυθρόλευκων" αναφέρθηκε ακόμα στην πιθανότητα ο σύλλογος να πληρώσει αργότερα, μέσα στη σεζόν, τη "φρεσκάδα" που έχει τώρα, ενώ μίλησε για το ενδεχόμενο να φύγει με μεταγραφή φέτος το καλοκαίρι ο Ρέτσος.

Σχολίασε τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς με την Παρτιζάν, αναφέρθηκε στους Οφόε, Καρσελά, Βούκοβιτς, Εμενίκε και Μπεν, αλλά και στην ενίσχυση που μπορεί να ακολουθήσει για τους Πειραιώτες.

Δημήτρη, πώς έχει δει αγωνιστικά τον Ολυμπιακό μέχρι στιγμής, από τα φιλικά που έχουμε δει και, κυρίως, από το παιχνίδι εναντίον της Παρτιζάν;

"Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να παρουσιαστεί καλύτερος από πέρσι, ειδικά από το δεύτερο μισό της περσινής περιόδου που έχασε τον Μιλιβόγεβιτς και τον Ιντέγε και, παράλληλα, έχασε μεγάλο μέρος της δυναμικής του. Ο Χάσι είχε συγκεκριμένη στόχευση στην προετοιμασία που έκανε και η ομάδα ήταν αρκετά φρέσκια σε σχέση με πέρσι".

Φοβάσαι μήπως συμβεί στον Ολυμπιακό ό,τι συνέβη πέρσι στον Παναθηναϊκό του Στραματσόνι, που έκανε το ίδιο στιλ προετοιμασίας;

"Είναι ρίσκο τέτοιου είδους προετοιμασία, για να είναι φρέσκια μια ομάδα στα προκριματικά. Αλλά παίζουν ρόλο και οι λύσεις που έχει κάθε ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει σαφέστατα πλουσιότερο ρόστερ σε σχέση με πέρσι. Νομίζω ότι με σοβαρή δουλειά και στη συνέχεια, δεν θα έχει παρόμοια προβλήματα με εκείνα που αντιμετώπισε πέρσι ο Παναθηναϊκός".

Πώς περιμένεις τη ρεβάνς με την Παρτιζάν;

"Αυτό που περιμένω είναι να κυνηγήσει ο Ολυμπιακός τη νίκη. Πέρα από την πρόκριση είναι πολύ σημαντικό να προσθέσει βαθμούς στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Πολύ σημαντικό αυτό, γιατί ο Ολυμπιακός την επόμενη σεζόν θα χάσει από την 5ετία μια χρονιά που είχε ρεκόρ βαθμών. Οπότε φέτος θα πρέπει να μαζέψει πολλούς βαθμούς. Ο αντίπαλος στα πλέι οφ ίσως είναι παρόμοιος με την Παρτιζάν, κι αν κάνει κι εκεί δύο νίκες θα είναι ό,τι καλύτερο. Αγωνιστικά περιμένω να δω ξανά τους ίδιους παίκτες με εκείνους που αγωνίστηκαν στο Βελιγράδι, με δύο αλλαγές ίσως: Να βρεθούν στην 11άδα ο Φορτούνης και ο Βούκοβιτς".

"Δεν αποκλείω ο Ρέτσος να μείνει"

Στην επικαιρότητα του Ολυμπιακού υπάρχει και το θέμα του Ρέτσου. Ποια είναι η δική σου άποψη;

"Ο Ρέτσος είναι ένα παιδί με απίστευτο ταλέντο, που παίζει σε υψηλό επίπεδο και έχει όλο το πακέτο: πολυσύνθετος αμυντικός, έχει χαρακτηριστικά που αν μη τι άλλο δεν τα συναντάς εύκολα. Το αν θα πρέπει να πουληθεί τώρα ή του χρόνου είναι μεγάλη συζήτηση και, στο τέλος, άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι Έλληνες ποδοσφαιριστές που η τιμή τους ξεφεύγει από τα 7-8 εκατ. ευρώ, είναι δύσκολο να μείνουν στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει ψηλά τον πήχη, δεν ξέρω αν η πρόταση από τη Λεβερκούζεν (αν και όταν έρθει) θα ικανοποιήσει τον σύλλογο. Σίγουρα όμως ο Ρέτσος θα παίξει και στα πλέι οφ και από τα μέσα Αυγούστου και μετά θα ξεκαθαρίσει η περίπτωσή του. Δεν αποκλείεω, μάλιστα, να μείνει και κάποιοι που έχουν σίγουρη τη μεταγραφή του καλό θα είναι να μην παρουσιάζονται τόσο σίγουροι".

"Έδωσε ένα σκασμό λεφτά για να παίζει βασικός"

Νέες μεταγραφές οι Οφόε, Εμενίκε, Βούκοβιτς, Καρσελά αλλά για κάποιους και ο Μπεν. Ποια είναι η άποψή σου;

"Ο Ολυμπιακός έχει, αναμφίβολα, περισσότερες λύσεις σε σχέση με πέρσι και η ποιότητα της ομάδας έχει ανέβει. Έχει κάνει καλό ξεκίνημα, αν και έχουμε δει μόνο ένα επίσημο παιχνίδι. Ο Οφόε είναι ποδοσφαιριστής που έλειπε την περασμένη αγωνιστική περίοδο από τον Ολυμπιακό, ο Καρσελά του έλειπε πολύ (έφτασε να παίζει χωρίς καθαρόαιμα εξτρέμ κάποια στιγμή), ο Βούκοβιτς ψηλός αμυντικός, έμπειρος και δυνατός, επίσης έλειπε από το ρόστερ πέρσι.

Ο Μπεν μπορεί να παίξει παντού στην επίθεση, τον βοήθησε και η τύχη εναντίον της Παρτιζάν, αλλά και ο Χάσι που τον πίστεψε. Ο Εμενίκε ήρθε ανέτοιμος, είναι πασιφανές, αλλά η κλάση του δεν αμφισβητείται. Στο 88ο λεπτό μπήκε στον αγώνα και πέτυχε ένα σεντερφορίσιο γκολ, με ωραία κίνηση. Είναι παίκτης που προετοιμάζεται για να παίξει βασικός, ο Ολυμπιακός έδωσε έναν σκασμό λεφτά για να τον αποκτήσει και θα παίξει βασικός".

Περιμένεις να γίνει άλλη μεταγραφή από τον Ολυμπιακό; Τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται στο ρεπορτάζ του συλλόγου, για παράδειγμα, και το όνομα του Ιντέγε.

"Για τον Ιντέγε δεν υπάρχει περίπτωση. Ο Ολυμπιακός θα πάρει έναν χαφ ακόμα, ίσως αυτός να είναι ο Ζιλέ. Από εκεί και πέρα πιθανώς να έχουμε και άλλη μεταγραφή, αλλά θα εξαρτηθεί από τυχόν αποχωρήσεις και πωλήσεις που θα προκύψουν".


Πηγή: www.sportdog.gr


Σχολίασε κι εσύ!