Ουζουνίδης: "Όπως στη Λεωφόρο για την πρόκριση"

Μια εικόνα ανάλογη με αυτή που είχε ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο θα δώσει στον Παναθηναϊκό την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου πριν τη ρεβάνς με την Γκαμπάλα.

Ο Έλληνας προπονητής τόνισε πως περιμένει από την ομάδα του να είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα, ενώ δεν θέλησε να πει αν η άμυνα ή η επίθεση είναι αυτή που θα δώσει τη πρόκριση. Αυτό που σημείωσε όμως είναι πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δείξει ότι έχει μάθει πλέον να είναι η ίδια ομάδα τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

Αναφορικά με την κατάσταση των Καμπέσας και Λουτσιάνο υποστήριξε πως είναι σε θέση να αγωνιστούν περισσότερο, όχι όμως να βγάλουν 90λεπτο. Δεν απέκλεισε, όμως, το ενδεχόμενο ένας εκ των δυο να συμπεριληφθεί στο αρχικό σχήμα. Χαρακτηριστικά είπε:

Είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα;
"Πιστεύω ότι από τη στιγμή που έχουμε κερδίσει το πρώτο παιχνίδι, σίγουρα έχουμε το προβάδισμα".

Τι είναι το καλύτερο για την ομάδα σας; Να βγει στην επίθεση για να πετύχει ένα γκολ ή να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα;
"Δεν είναι σίγουρο ότι αν θα βάλουμε γκολ θα περάσουμε ή ότι αν θα παίξουμε άμυνα θα προκριθούμε. Εμένα με ενδιαφέρει όπως κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια από την πρώτη στιγμή που ήμουν εδώ να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Δεν μου λέει κάτι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και το τελικό 1-0 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης. Αυτό όμως έχει τελειώσει, θα πρέπει να βγούμε στο γήπεδο για να παίξουμε καλά.

Η Γκαμπάλα είναι μια καλή ομάδα αλλά αυτό δεν φάνηκε στο πρώτο παιχνίδι γιατί εμείς ήμασταν αρκετά καλοί και θα πρέπει να έχουμε την ίδια απόδοση. Το αποτέλεσμα που θέλουμε δεν είναι άλλο απ' αυτό που θα μας δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση".

Η ομάδα μια εβδομάδα πριν έδειξε ένα καλό πρόσωπο, μια εβδομάδα μετά περιμένετε από την ομάδα σας να δείξει ακόμα καλύτερο;
"Στο στάδιο της προετοιμασίας δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, υπάρχουν διακυμάνσεις στην απόδοση της ομάδας, μόλις τελείωσε η προετοιμασία και ξεκίνησαν τα παιχνίδια. Εμείς θα πρέπει να παρουσιάσουμε τουλάχιστον την ίδια εικόνα. Αν μπορούμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι ως προς την ένταση και σε κάποια μικρά διαστήματα που χάσαμε τη συγκέντρωση μας στη Λεωφόρο, τότε ακόμα καλύτερα. Ευελπιστώ ότι θα έχουμε ανάλογη παρουσία με το ματς στην Λεωφόρο.

Σίγουρα είναι διαφορετικό να αγωνίζεσαι στην έδρα σου και διαφορετικό να παίζεις εκτός έδρας. Την περσινή περίοδο είχαμε δείξει κάποια προβλήματα σε αυτό το κομμάτι. Το αυριανό παιχνίδι θα μας δείξει πόσο έχουμε προοδεύσει. Ότι είμαστε άλλη ομάδα στην Λεωφόρο και άλλη εκτός έδρας. Αν θέλουμε να έχουμε στόχους και να προχωρήσουμε στις διοργανώσεις θα πρέπει αυτό να το αλλάξουμε".

Πώς περιμένετε την ομάδα σας στο παιχνίδι της Πέμπτης;
"Στόχος είναι να παρουσιάσουμε τουλάχιστον την ίδια εικόνα. Αν καταφέρουμε να φανούμε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι σίγουρα θα είναι καλό. Πέρσι είχαμε παρουσιάσει κάποια προβλήματα εκτός έδρας. Ήμασταν άλλη ομάδα εκτός έδρας και άλλη στη Λεωφόρο. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε σταθερότητα».

Σκοπεύετε να αλλάξετε κάτι σε σχέση με το πρώτο ματς;
"Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι, έχουμε ένα στυλ παιχνιδιού που θέλω να το δουλέψουμε κι άλλο. Αυτή την στιγμή αυτό είναι το στυλ παιχνιδιού που μας ταιριάζει, που θέλουμε να το δουλέψουμε περισσότερο. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι είναι το καλύτερο για την ομάδα. Ίσως όταν έρθουν κι άλλοι παίκτες να δοκιμάσουμε κάτι άλλο. Όμως τώρα ξέρουμε τι μας ταιριάζει περισσότερο".

Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι Λουτσιάνο, Καμπέσας;
"Σίγουρα κάθε μέρα που περνάει προσαρμόζονται καλύτερα στην ομάδα. Κάθε μέρα που περνάει είναι καλύτερα για εκείνους. Δεν είναι σε θέση 100% να ξεκινήσουν και να βγάλουν όλο το παιχνίδι, μπορούν όμως να παίξουν περισσότερο απ΄ότι στο πρώτο ματς. Και οι δυο ήρθαν με μεταγραφή, θα πρέπει να τους χρησιμοποιήσουμε με τον σωστό τρόπο. Έτσι ώστε να προστατεύσουμε και αυτούς και την ομάδα και θεωρώ ότι ακόμα δεν είναι 100% έτοιμοι. Αυτό όμως δεν αποκλείει να ξεκινήσει κάποιος εκ των δυο στο αρχικό σχήμα. Έχω κάποιες ώρες ακόμα για να σκεφτώ τι θα κάνω".

Τι θα σημαίνει για τον Παναθηναϊκό αν αποκλειστεί;
"Όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Σίγουρα έχουμε ένα προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι".

ΛΟΥΝΤ: "Τον καλύτερό μας εαυτό"

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Ρόμπιν Λουντ. Ο Φινλανδός μέσος δεν στάθηκε στο πρώτο ματς και τόνισε πως οι πράσινοι πρέπει να δείξουν ανάλογο πρόσωπο λέγοντας:

"Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι. Θα παίξουμε το παιχνίδι σαν να είναι 0-0. Θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε την πρόκριση".

 

 


Πηγή: www.sport24.gr


Σχολίασε κι εσύ!