ΑΠΟΕΛ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-6

Είχε θέματα, δεν ήταν καλά. Κάποιος, κάπου θα πλήρωνε τα... σπασμένα. Συνέβη στη Λευκωσία. Ξέσπασε, ξεμπούκωσε. Η Ρεάλ πέρασε όχι μόνο αεράτη από το «ΓΣΠ», αλλά με την τρομερή εξάρα που έριξε στον ΑΠΟΕΛ, έκανε την πιο εύκολη νίκη στη σεζόν και παράλληλα κατέγραψε ορισμένα ατομικά και συλλογικά ρεκόρ. Για να συμβεί βέβαια το τεράστιο 0-6, εκτός από το ότι πήρε μπροστά η υπερμηχανή των Μαδριλένων, χρειάστηκε να τα κάνουν όλα λάθος με σοβαρά -και σε μερικές περιπτώσεις αβίαστα- λάθη.

Οταν οι δύο ομάδες στο ημίχρονο, οι Μερένγκες είχαν ήδη το υπέρ τους 0-4. Τόσα γκολ εκτός έδρας στο Πρωταθλητριών/ Champions League για τα πρώτα 45' είχαν να βάλουν από το 1978 (Προγκρές). Ο χορός των γκολ ξεκίνησε με τον Μόντιτς να πυροβολάει (23') με μονοκόμματο από ανόητο διώξιμο με τακουνάκι του Βινίσιους και κακή εκτίμηση του Ναουθέτ στην εστία. Στο 39' πήρε σειρά ο Μπενζεμά και αφού κρύφτηκε το τόπι, σκόραρε έπειτα από 292 μέρες στη διοργάνση.

Η προβολή του Νάτσο από κόρνερ (41') και το δεύτερο του Μπενζεμά (45'+1'), πάρε βάλε από τον Κριστιάνο, έκλεισαν θριαμβευτικά το πρώτο μισό. Με αυτό το τέρμα ξεπέρασε μάλιστα τον Τιερί Ανρί και με συνολικά 53 γκολ έγινε ο πρώτος Γάλλος σκόρερ στο θεσμό και 12ος μαζί με τον Αλεσάντρε Ντελ Πιέρο.

Στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο Ρονάλντο. Με τις δύο ασίστ που έδωσε νωρίτερα έφτασε τις 35 και είναι δεύτερος όλων των εποχών πίσω μόνο από τον Ράιαν Γκιγκς (43'). Η κεφαλιά του (49') και το γύρισμα της μέσης από λάθος άμυνας-Ναουθέτ (56') ολοκλήρωσαν την εξάρα και τον ανέβασαν στα 100 ευρωπαϊκά γκολ με τη Ρεάλ. Γενικότερα έγραψε πολλά επιτεύγματα ο Πορτογάλος σούπερ σταρ και μπορείτε να τα δείτε όλα συγκεντρωμένα ΕΔΩ.

 

Περισσότερα σε λίγο...

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Ναουθέτ, Λάγο, Ρουέδα, Καρλάο, Ζαχίντ, Σάλαϊ (60' Εφραίμ), Νούνο Μοράις (66' Εμπεσίλιο), Βούρος, Βινίσους (59' Φαρίας), Ποτέ, Αλωνεύτης

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κασίγια, Βαράν, Νάτσο, Καρβαχάλ, Μαρσέλο (58' Θεμπάγιος), Κρόος (58' Τεό), Μόντριτς, Λούκας Βάθκεθ, Ασένσιο, Μπενζεμά (64' Μπόρχα Μαγιοράλ), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Best of internet


Πηγή: www.gazzetta.gr


Σχολίασε κι εσύ!