Ψύχος και φασίστες απέναντι στην ΑΕΚ

Στο «μηδέν» βρήκε το θερμόμετρο νωρίς χθες το μεσημέρι που έφτασε στο Κίεβο η αποστολή της ΑΕΚ. Ωστόσο στη διάρκεια της μέρας και κατά την προπόνησή της στο «Ολιμπίνσκι» ήταν στους -3 κι απόψε την ώρα του ματς αναμένεται να είναι στους -6. Χωρίς ωστόσο να προβλέπεται μαζί και χιονόπτωση.

Το κλίμα στο Κίεβο για την ΑΕΚ δεν είναι και το καλύτερο δυνατό.

Η ιστορία που άνοιξε με τα αντιφασιστικά πανό των οπαδών της στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ, απευθυνόμενα στον σκληρό ακροδεξιό πυρήνα των οργανωμένων της Ντιναμό, έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις από τους τελευταίους, οι οποίοι αποδέχονται ανοιχτά και αδίστακτα τον χαρακτηρισμό «ναζί» και εκτοξεύουν διαδικτυακά απειλές.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι άνθρωποι της Ντιναμό έχουν δώσει αναλυτικές οδηγίες στους υπεύθυνους της ΑΕΚ για το πώς πρέπει να φερθούν οι οπαδοί τους, περίπου 300, που ακολουθούν την Ενωση στο Κίεβο.

Στην ουσία, τους καλούν να μείνουν στα ξενοδοχεία τους και να αποφύγουν τις βόλτες στην πόλη. Σε κάθε περίπτωση αν το κάνουν, να μην έχουν διακριτικά της ΑΕΚ.

Το πιο εντυπωσιακό είναι η οδηγία προς τους Ελληνες εκδρομείς: όπου και να βρεθούν στο Κίεβο, να αποφύγουν να ανοίξουν πολιτικές συζητήσεις, όπως και αναφορές στη Ρωσία!

Ολα αυτά αναγκαστικά τα έχουν μεταφέρει από πλευράς ΑΕΚ στους εκδρομείς φιλάθλους τους και τους έχουν επιστήσει την προσοχή.

Στα αγωνιστικά, για τη ρεβάνς της φάσης των «32» του Europa League, ο Μανόλο Χιμένεθ άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιες αποφάσεις για την ενδεκάδα να τις πάρει την τελευταία στιγμή, ανάλογα με τις τελευταίες κουβέντες που θα κάνει με κάποιους ποδοσφαιριστές του, για την κατάστασή τους.

«Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να ρωτήσω τους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν με την Ξάνθη πώς είναι, όμως μια ιδέα έχω στο μυαλό μου», τόνισε σχετικά ο Χιμένεθ, που αναφέρθηκε και στις κλιματικές συνθήκες.

«Είναι σαν να έρθει η Ντιναμό να παίξει στην Αθήνα Ιούλιο μήνα, αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία. Ξεκινάμε με ένα σκορ που δίνει την πρόκριση στον αντίπαλο. Θα είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε», συμπλήρωσε.

Αν δει κανείς τη διαχείριση των παικτών στο ματς με την Ξάνθη και ειδικά το 90λεπτο του Αραούχο, γίνεται σαφές πως είναι πιθανότερο να ξεκινήσει ο Γιακουμάκης στην επίθεση.

Ο Μπακασέτας επίσης αναμένεται να είναι βασικός, όπως και ο Κλωναρίδης. Και μάλλον μια θέση θα παιχτεί ανάμεσα σε Χριστοδουλόπουλο και Μασούντ.

Η ΑΕΚ, θυμίζουμε, δεν έχει και Λιβάγια και Βράνιες, που είναι τιμωρημένοι. Προστίθενται στους τραυματίες Μάνταλο, Γιόχανσον, Κονέ, Λόπες, Τσόσιτς και στους Μοράν και Χουλτ που δεν είναι δηλωμένοι.

Στο κέντρο, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για να σπάσει το δίδυμο Σιμόες-Γαλανόπουλου που είδαμε στο πρώτο ματς.

Στην άμυνα, σε σχέση με αυτή την αναμέτρηση, θα έχουμε τον Τσιγκρίνσκι να ξεκινάει, μαζί με τον Λαμπρόπουλο.

Σε ένα ματς που ο Χιμένεθ υπολογίζει πολύ στη βοήθεια του Ουκρανού στόπερ, για την καλύτερη προσαρμογή και των υπόλοιπων στις ιδιαίτερες συνθήκες του. Ο Μπάρκας θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Μπακάκης αριστερό μπακ και στα δεξιά ο Γκάλο.


Πηγή: www.efsyn.gr


Σχολίασε κι εσύ!