Σκουτέρη... θέλοντος, «κλειδώνει» τον τίτλο

Μπορεί να μη δικαιολογείται ο όρος «φιέστα» που αποδίδεται ευρέως στο μεθαυριανό ματς της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, αλλά η αλήθεια είναι πως αντιμετωπίζεται έτσι από τον κόσμο της, οπότε άντε να τους μαζέψεις...

Και από ό,τι φαίνεται δεν μαζεύονται. Περίπου 10 χιλ. εισιτήρια είχαν... κάνει φτερά στις πρώτες δυο-τρεις ώρες διάθεσής τους ηλεκτρονικά χθες, η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ανοίξει ήδη και μεγάλο μέρος του πάνω διαζώματος στο ΟΑΚΑ και όλα δείχνουν πως πάμε για ρεκόρ φέτος.

Δείγμα, το παραπάνω, του ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο πλέον μόνο οι γιορτές και τα πανηγύρια ή έστω η υποψία για τέτοια, έχουν μείνει να ξεσηκώνουν ιδιαιτέρως μαζικό ενδιαφέρον για το γήπεδο. Εκτός από τα πολύ μεγάλα παιχνίδια, που για την ΑΕΚ φέτος ήταν τα δύο με τον Ολυμπιακό κι αυτά με Μίλαν και Ντιναμό Κιέβου για την Ευρώπη.

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα ενόψει του ματς με τον Λεβαδειακό; Πρώτα απ’ όλα γίνεται μέσα στο κλίμα γενικού ενθουσιασμού που έχει προκαλέσει η δραματική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, με την γκολάρα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Αυτό, σε συνδυασμό με την προσπάθεια που κάνουν όλοι να αγνοήσουν το ενδεχόμενο η Επιτροπή Εφέσεων του δικαστή Σκουτέρη να κάνει πάλι το «διπλό ημίχρονο, άσος τελικό», όπως με το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, δημιουργεί τη βάσιμη υποψία σε όλους τους φίλους της ΑΕΚ πως με ένα βαθμό μεθαύριο η ομάδα τους εξασφαλίζει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Στην πραγματικότητα, όμως, για μια δικαστική απόφαση που αναίτια και πάλι καθυστερεί να εκδοθεί, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος.

Κι όσο κι αν το θέλεις, η φημολογία και η σεναριολογία για το τι κρύβεται πίσω από την καθυστέρηση, όσο και να προσβάλλουν την ελληνική Δικαιοσύνη, δεν μπορεί να σε αφήσει ανεπηρέαστο.

Οπότε τι είναι στην ουσία το ματς της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό; Το τελευταίο φετινό εντός έδρας παιχνίδι της Ενωσης, σε μια σεζόν που έχει προσφέρει μακράν τις πιο έντονες ποδοσφαιρικές συγκινήσεις, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Ενα ματς που σε κάθε περίπτωση και... σε κάθε απόφαση, πρέπει να το κερδίσει, για να μπορεί όσο το δυνατό περισσότερο να πιάσει όλα τα ενδεχόμενα.

Είτε να είναι όντως πρωταθλήτρια από το βράδυ της Κυριακής, είτε να «δέσει» ένα προβάδισμα που στο χέρι της θα είναι να το κρατήσει στις δύο αγωνιστικές που θα απομένουν, εκτός έδρας απέναντι σε Κέρκυρα και Απόλλωνα.

Εντάξει, υπάρχει κι ενδεχόμενο να έχουμε καμιά απόφαση «βόα» και «κροταλία» μαζί, που θα μπορούσε να τη φέρει ακόμη και να περιμένει απώλεια του ΠΑΟΚ. Αλλά για να λέμε την αλήθεια, ακόμη και για την Ελλάδα, κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο.


Πηγή: www.efsyn.gr


Σχολίασε κι εσύ!